"Enter"a basıp içeriğe geçin

Maillerimizi Gelen Kutusuna Problemsiz Ulaştırmak

Günümüzde maillerimizin gelen kutularına ulaştırmak oldukça zorlaşmıştır, bir bakıma gönderdiğimiz mailler gelen kutularına ulaştırılamıyorsa mutlaka alan adımız ile ilgili eksik veya yanlış tanımlamaların olduğunu söyleyebiliriz.

Gönderdiğiniz mailler karşı tarafa ulaşmıyor veya spam olarak algılanıyorsa bu durumu yorumlayabilmek için bazı test sayfalarından yararlanabilirsiniz, başlıca kullandığım 2 adresi aşağıda sizlere paylaşacağım, fakat bu adreslerden dönen sonuçlara çözüm üretmekte önemlidir aksi taktirde mailleriniz ulaşmamaya devam edecektir.

Mail problemlerin çözümü çok zor gözüksede aslında temel olarak kontrol edebileceklerimiz bellidir,

1- Gönderim sağladığınız SMTP ip’nizin karalistede olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer gönderim sağladığınız ip global karalistelerde mevcut ise önce bu sorunu çözmelisiniz, eğer ip’nizi karalistelerden temizleyemiyorsanız mutlaka ip’nizin değiştirerek diğer adımlara geçiniz.

2- SPF kaydınızın doğru olduğuna emin olunuz. SPF (Sender Policy Framework) emaillerin teslimi sırasında sahte gönderen adreslerini tespit etmek için tasarlanmış bir email doğrulama yöntemidir. SPF tek başına, yalnızca email atıldığında kullanılan email zarfında talep edilen sahte bir göndereni tespit etmekle sınırlıdır.

3- DKIM kaydınızın olduğuna emin olunuz. DKIM, standartları belirlenmiş bir e-mail kimlik denetleme yöntemidir. DKIM kaydını DNS yönetimi yaptığınız panelinize TXT kaydı olarak eklememiz gerekmektedir.

4- DMARC kaydınızın olduğuna emin olunuz. Alan Adının Doğrulama, Raporlama ve Uygunluk” sistemi hileli Email gönderimi, Phishing (oltalama) ve Spam gönderilerini önlemek amacıyla geliştirilmiştir bir DNS TXT kayıt türüdür.

5- SMTP sunucuzu adınıza ait bir A kaydının olduğuna emin olun.

6- SMTP sunucunuzun RDNS kaydının olduğuna emin olun, RDNS kaydınızı ancak servis sağlayıcınız tarafından tanımlanabileceğini unutumayın.

Yukarıda sıraladığım temel tanımlamalar yapıldıktan sonra epostalarınızın kullanıcı gelen kutularına ulaştırılmama ihtimali kalmamaktadır, bu tanımlamaları detaylıca kontrol edebileceğiniz örnek iki site şu şekildedir;

https://www.appmaildev.com/tr/dkim

https://www.mail-tester.com/

Bu adreslere test emaili gönderdikten sonra emaillerinizin puanlamasını görerek problemli kayıtlarınızı düzeltebilirsiniz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.